Детска градина №18 „Осми март“

ЕДНА ОСЪЩЕСТВЕНА МЕЧТА! - Солна стая в ДГ 18 "Осми март"

12 сеп 2019

Втората солна стая в  детска градина в страната беше открита в Хасково днес. Тя се намира в детска градина №18 „Осми март“ в сградата на детската ясла.

Директорът Гергана Бойчинова обясни на официалното откриване, че солната стая създава условия за укрепване и профилактика на детското здраве. Солите в стаята влияят благотворно най-вече на горните дихателни пътища и кожни обриви. Стаята е изградена от лицензирана фирма, а оборудването е по всички стандарти.Капацитетът на стаята е за 10 деца, като терапията продължава 20 минути. Родителите трябва да дадат информирано съгласие за участието на децата в терапията. Ще се вземат под внимание всички перпоръки на личните педиатри на децата. При посещенията им в стаята те ще бъдат придружавани от педагог или медицинско лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и повишават съпротивителнити сили на организма.

Д-р Марио Янакиев заяви, че солите подобряват лигавицата на дихателните пътища и я правят невъзприемчива за вирусите.От солната стая ще се ползват безплатно всички деца в „Осми март“. Водосвет за здраве отслужи отец Никола.

Прикачени файлове

Приложени файлове: