Детска градина №18 „Осми март“

На 18.09.2019г. отбелязохме: "Европейската седмица на мобилността"

19 сеп 2019

По случай Европейската седмицата на мобилността за децата бе организиран празник изпълнен с песни, танци и забавни игри.

При постъпване тази сутрин в детската градина децата взеха интервю от родителите си, задавайки им въпроси, свързани с придвижването по пътищата. Попитаха ги с какво обичат да се движат, дали обичат да ходят пеш, обичат ли да карат велосипеди или предпочитат да се придвижат с автомобили.

Нашата детска градина е една от малкото в страната с обособена площадка за провеждане на занимания за  безопасно движение по пътищата. Децата караха колела и тротинетки, трябваше да пресичат по обособени за целта места, а при сигнал да застанат на тротоара. Имаха за задача да разпознават цветовете на светофара и да се движат според неговите показания.

По повод  Европейската седмицата на мобилността призоваваме за изграждане на велоалеи в град Хасково, за да може децата и възрастните по-спокойно да карат велосипеди и за да се намалят вредните емисии, които застрашават и увреждат здравето ни.

Прикачени файлове

Приложени файлове: